Downloads

Trafikpolitik 

Vi vil gerne præsentere vores trafikpolitik for jer.  

Sikkerheden når vi færdes i trafikken har altid været højt prioriteret og vi er på mange gode turer.  Nu er der også skrevet en politik ned og vi vil løbende arbejde med at politikken og modtager gerne inspiration fra jer med forslag til hvad vi skal være opmærksom på og også gerne gode ideer til hvordan vi kan arbejde med trafik.

Det er vigtigt at trafikarbejdet foregår i et godt samspil med jer og vi opfordre derfor at I også taler trafik med jeres børn. 

Download her

Kostpolitik  

Udarbejdet februar 2023

I Børnehaven Skovbrynet er det kostpolitikken for Aabenraa Kommune der er gældende: https://www.aabenraa.dk/media/684341/kostpolitik-boern-og-skole.pdf

Sammenfattende er den mad børnehaverne tilbyder:

  • Mad der har et lavt sukkerindhold
  • Fedtfattig mad
  • Vi undgår tilsætningsstoffer og forsøger at tilbyde økologiske alternativer
  • Mad med kostfibre
  • Mad med mange grøntsager

 

Børnene må gerne have en drikkedunk med, men den skal kun indeholde vand.

Børnene vælger selv hvad de spiser af deres madpakker. Det pædagogiske personale hjælper de børn der har svært ved det. Vi motiverer og gør alt for at måltidet bliver en positiv oplevelse. Det er forældrenes ansvar at fylde madkassen med sund mad der giver god energi og at der er nok til at barnet bliver mæt. Børnehaverne lægger vægt på at minimere affald. Derfor mener vi, at det er en god invitation at købe en god madkasse med fx små rum. Dermed undgår man plast, stanniol og papir. Det pædagogiske personale kender til mange sunde alternativer som både er godt for miljøet, men som også er et billigere alternativ. Det kunne fx være tørrede figner, i stedet for figenstænger, en Gouda skåret i tern, i stedet for Ostehaps. Køb en liter yoghurt, i stedet for små Yoghurter (som er tilsat en masse sukker).

I må meget gerne kontakte de voksne på stuen og få lidt inspiration. Vi hjælper gerne!

Skovbrynet er slikfri!

 

Fødselsdage i børnehaven 

Udarbejdet februar 2023

Børnehaven Skovbrynet har sin egen fødselsdagspolitik. Vores forældrebestyrelse har sammen med personalet bestemt sig for følgende regler:Vi gør meget ud af at barnet står i centrum den dag og bliver fejret. Barnet er med til at planlægge festen sammen med en voksen. Sammen med barnets venner bager vi boller og handler frugt, som barnet vælger. Forældrene betaler 50,- Kroner til dette formål. Har forældrene mulighed for at deltage, er de meget velkommen. Forældrene har også mulighed for at invitere hele gruppen hjem. Vi gør opmærksom på, at vi henviser til husets kostpolitik i forhold til forplejning. Henvend jer til personalet og vi finder i fællesskab nogle gode løsninger. Børnene skal ikke have en slikpose med hjem fra fødselsdagen. Inviterer man børnene hjem til fødselsdag om eftermiddagen, inviterer man hele gruppen. Har man ikke mulighed for det, skal man huske at invitere fx via AULA, så de andre børn ikke føler sig fravalgt.

 

Evaluering

Klik på download for at se vores evaluering af den pædagogiske læreplan

Kontakt: Kalvehaven 28, 6330 Padborg, Tlf.: 73768014, lki@aabenraa.dk